duminică, 5 septembrie 2010

"Micul sos cu marele gust" by Georgi(Reteta originala pentru 4 persoane)

Ingrediente:

  • 2 morcovi potriviti
  • 4 rosii
  • 2 ardei
  • 500 g de ciuperci champignon
  • 10 ml ulei
  • Vegeta
  • suc de lamaie
  • 2 linguri jumatate de smantana
  • cascaval
  • 1/2 pahar de vin alb



Preparare:

Rosiile decojite,ardeii fara cotor si morcovii si ciupercile curatate se taie rondele subtiri.
Intr-o tigaie se pune ulei si se lasa putin sa se incinga.
Se iau morcovii si se pun in uleiul incins si se lasa 5 minute pana se inmoaie putin.
Se adauga rosiile,ardeii si ciupercile si se pune o lingura mare de pasta de tomate.
Se adauga Vegeta dupa gust si suc de lamaie.
Se pun 2 linguri jumatate de smantana si se rade cascavalul.
Se lasa sa fiarba jumatate de ora si dupa aia se adauga jumatate de pahar de vin alb.
Sosul se poate adauga la spaghete,la carne,in special la carnea de pui.



Un comentariu: